keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Vastaus ituhippeilyhaasteeseen

Noniiin! Täältä tulee ruokia!
Sontsin antama kasvispöperöhaaste päättyi.
Olen viimisen viikon aikana tehnyt tuttavuutta erilaisten lihattomien ruokalajien maailmaan. Haaste itsessään ei ollut paha ja kaikki kokkailut on ollu eeeeerittäin hyviä. Vaikka itse sanonkin...
Aluksi oli vähän ongelmia keksiä että mitähän sitä söisi, mutta vauhtiin kun pääsi niin hyviä ideoita tuli matkan varrella monta.
Fiilikset hommasta on ihan hyvät. En normaalistikaan käytä kovin paljoa punaista lihaa ja nyt poistettiin ruokavaliosta lähinnä siis kana ja kala. Vatsa täyttyi ruoista yhtälailla kuin normilinjalla mennessä, mutta ähkyn tunnetta ei päässyt missään vaiheessa vahingossa syntymään. Jei!

Eli haastehan kuului näin:

"Haastan sinut tekemään ITSE ruokaa joka päivä. Valmisruoat ovat siis ehdoton nou-nou. Ja jottei mene liian helpoksi, olet viikon kasvisdieetillä (muista proteiini!) ja joudut raportoimaan tekemäsi ruoat blogiin." 
"Kerro viikon kuluttua mietteitäsi haasteesta - oliko hankalaa keksiä ruokia, mikä niiden herkkuusaste oli ja mikä fiilis jäi koko ituhippeily-hommasta."

Ja tässä teille pientä kuvasaalista ruoista joita on tullut mässyteltyä kuluneen viikon aikana:



Tein lähestulkoon jokaista ruokaa suht ison satsin kerralla, ja söinkin monesti seuraavana päivänä samaa pöperöä tuoreen salaatin kaverina. Kaikkia ruokia kävi myös mussuttamassa joku minun kanssani joten mitään ei siis tarvinut yksin maistella.
Mukaan kokkailuihin kuului mm. itse sovelletut versiot makaronilaatikosta (soijalla, fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla), espanjalaisesta tortillasta ja kasvispitsasta. Sekä myöskin Kinuskikissan kasvispiirakka. Kaikki oli nannnnaaaaaa!
Katsotaan jos joku kerta ottaisi vaikka uusiksi. :)

Ainiin ja Sontsille kiitos proteiinipirtelöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti